ORÍGENS DE LA INDÚSTRIA DIETÈTICA CATALANA, ELS (1880-1935)

ORÍGENS DE LA INDÚSTRIA DIETÈTICA CATALANA, ELS (1880-1935)

FARMACÈUTICS I METGES

BOATELLA RIERA, JOSEP

17,00 €
IVA inclòs
Editorial:
UB - UNIVERSITAT DE BARCELONA - SERV. PUBLICACIONS
Any d'edició:
2017
Matèria
Dietètica i nutrició
ISBN:
978-84-475-4048-8
Pàgines:
160
Enquadernació:
Rústica
Col·lecció:
BIBLIOTECA DE LA UNIVERSITAT DE BARCELON
17,00 €
IVA inclòs

Des del final del segle XIX fins als anys trenta del segle XX, un bon nombre de professionals dels àmbits de la farmàcia i la medicina van contribuir de forma significativa al desenvolupament de productes dietètics al nostre país. Aquest tipus de preparats, que van assolir una gran importància amb la publicació de l'obra del farmacèutic francès Apollinaire Bouchardat, van obrir les portes a la utilització terapèutica dels aliments per millorar la nutrició infantil i combatre malalties com la diabetis, i van establir les bases del que avui ha esdevingut una indústria capdavantera. Fruit d'un minuciós treball de documentació històrica i de recopilació documental -especialment pel que fa al material gràfic, que en alguns casos és inèdit-, aquest llibre presenta un patrimoni individual i col·lectiu de gran interès científic i artístic, i vol ser una mostra de reconeixement als professionals oblidats en el relat de la història de les ciències dels aliments a Catalunya.

Articles relacionats

  • CÁLCULOS Y DISEÑO EN LA INGENIERÍA DE LOS ALIMENTOS. VOLUMEN III
    IBARZ, ALBERT / IBARZ MARTÍNEZ, RAQUEL / GARVÍN ARNÉS, ALFONSO
    Uno de los grandes desafíos de la Ingeniería de Alimentos es el diseño y cálculo de las diferentes operaciones unitarias que conforman un determinado proceso de elaboración de productos alimenticios a partir de las materias primas agrícolas, ganaderas y/o pesqueras. Para calcular y/o diseñar adecuadamente cualquier proceso industrial es necesario conocer cómo funciona cada oper...
    Sense estoc, consultar termini entrega

    31,00 €

  • TOMATE. QUÍMICA, PROCESADO INDUSTRIAL Y DESARROLLO DE PRODUCTOS
    PORRETTA, SEBASTIANO
    Sense estoc, consultar termini entrega

    48,00 €

  • AVENTURA QUÍMICA DEL ACEITE DE OLIVA, LA
    BLATCHY, RICHARD
    A pesar del creciente interés por el aceite de oliva, la mayoría de la gente sabe muy poco sobre qué es o cómo se elabora. Este libro aborda el aceite de oliva de un modo integral: desde el olivar hasta la mesa, desde una perspectiva molecular y personal. ÍNDICE DE CONTENIDO: 1. El origen de la aceituna - 2. El comienzo de un olivar: Plantar los olivos - 3. Un año en la vida de...
    Sense estoc, consultar termini entrega

    29,00 €

  • HACCP - UNA GUÍA BREVE PARA LA INDUSTRIA ALIMENTARIA. 2ª ED.
    MORTIMORE, SARA / WALLACE, CAROL
    Sense estoc, consultar termini entrega

    20,00 €

  • CÁLCULO DE PROCESOS EN LECHE Y PRODUCTOS LÁCTEOS
    ALVARADO, JUAN DE DIOS
    Este libro describe los aspectos fundamentales de la ingeniería de procesos aplicados en leche y productos lácteos. El autor, a través de ejemplos prácticos, combina en modelos matemáticos información importante sobre el efecto de la composición y la temperatura que pueden ser utilizados para cálculo bajo situaciones reales.Estudia procesos como procesamiento térmico, acidifica...
    Sense estoc, consultar termini entrega

    29,00 €

  • CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS CONGELADOS
    EVANS, JUDITH A.
    Sense estoc, consultar termini entrega

    64,00 €