Zona d'usuari
0llibres
0,00 €
Recerca avançada

Ajuda Ebooks


¿Què es un ebook?

Un ebook es un llibre en format electrònic o digital.
Està confeccionat per a ser llegir en qualsevol tipus d'ordinador o en dispositius específics com els lectors de tinta electrònica i fins i tot, en ordinadors de butxaca o telèfons mòbils.

Aventatges

Els ebooks es compren online, sense esperes ni despeses d'enviament i tenen una disponibilitat immediata.

No hi ha despesa de paper ni de tinta, això fa que tinguin un preu de venda més baix que el llibre imprès i son més respectuosos amb el medi ambient

Drets d'ús

Els ebooks tenen drets d'us restringits per poder protegir els drets d'autor.

Podràs llegir el teu ebook tants cops com vulguis i en el dispositiu que desitgis, però no podràs imprimir-lo il.limitadament ni passar-lo a un dispositiu que no sigui autoritzat. Per a gestionar aquests drets s'utilitza un identificador Adobe ID, que és una forma d'assegurar que un ebook pertany a una sola persona.  Així evitem la còpia il.legal.

Obtenir un Adobe ID és molt senzill i tan sols hem d'especificar un nom, cognom i email.

També hi ha ebooks lliures de drets d'autor.

Com es compra?

1.- Per poder gestionar els teus ebooks instal.la el programa gratuït Adobe Digital Editions.
2.- Certifica els teus permisos sobre el llibre electrònic adquirit mitjançant un Adobe ID
3.- Comprova que tot és correcte amb un test de prova

Vols saber més o tens algun dubte? Formats disponibles per als ebooks

Entre els formats comunment utilitzats per els llibres electrònic es troben els següents:

- PDF. Entre els seus avantatges es pot citar la seva portabilitat i estandarització ISO. És el format més utilitzat degut al seu fàcil us en l'enorme parc instal.lat de PCs, ordinadors portàtils i netbooks. Entre els desavantatges es pot citar que no és repaginable com per exemple, Mobipocket o l'estàndar EPUB.

- Mobipocket (.prc, .mobi).

- Amazon Kindle (.azw) és el format creat per donar suport al lector de llibres electrònics comercialitzat per Amazon. Està basat en Mobipocket, amb una petita diferència en l'esquema del número de sèrie (utilitza un asterisc en lloc del signe del dòlar) té el seu propi format DRM.

- eReader (.pdb), de Palm Digital Media, amb un bon suport per part de smartphones i pdas, ja que hi ha versions del software de lectura per a iPhone, PalmOS, Symbian, BlackBerry, Windows Mobile...

- Microsoft Reader (.lit), és un dels formats més antics, creats a l'any 2000, es llegeix amb microsoft Reader, una aplicació gratuïta de l'empresa de Seattle i estava pensant originalment pel seu us en PDAs.

- EPUB. És un format orientat al us en dispositius de tinta electrònica, és el de més recent creació (2007) i junt amb PDF és l'únic amb suport internacional, a l'haver estat adaptat pel IPDF.

- FictionBook.

 

Requisits previs per poder descarregar un eBook

Per descarregar-te un eBook necessites tenir instal.lat el software gratuït Adobe Digital Editions en un ordinador de sobretaula o portàtil amb al menys 6Mb d'espai lliure en el teu disc dur. Per certificar els teus permisos sobre el llibre electrònic adquirit és necessari que autoritzis Adobe Digital Editions amb un compte Adobe ID.

Quins avantatges te autoritzar el meu equip amb un compte Adobe ID?

La utilització del Adobe ID com identificador del teu equip et permetrà conservar la propietat del llibre electrònic si perds o formateges l'equip. A més, utilitzant el mateix Adobe ID podràs descarregar el mateix eBook en diferents equips. Obtenir un Adobe ID és un procés fàcil i ràpid que consisteix en fer clic sobre el botó groc CREATE A ADOBE ACCOUNT e introduir posteriorment unes dades com el teu correu electrònic. Per autoritzar el teu equip pots instal.lar el teu Adobe ID durant la instal.lació o posteriorment des de la opció de Adobe Digital Editions > Biblioteca > Autorizar equipo...

Impressió i còpia de ebooks

El contingut del eBook pot imprimir-se i/o copiar-se si els permisos han sigut autoritzats per l'editor. Pots comprovar quins són els drets o permisos que han sigut configurats per cada llibre: impressió i/o còpia en la fitxa particular de cada eBook.
La utilització del Adobe ID com a identificador en el teu equip et permetrà conservar la propietat del llibre electrònic si perds o formateges l'equip. A més, utilitzant el mateix Adobe ID podràs descarregar el mateix eBook en diferents equips.

Ús dels dispositius lectors de llibres

Les pàgines que surten a la pantalla i amb Adobe Digital Editions pots passar-les una a una o saltar d'una a l'altra com vulguis. L'eBook et permet fer per exemple recerques de paraules i ordenar els teus llibres de diferents maneres. A més, si l'editor ho ha permès, el text pot ser imprès i/o copiat al portapapers. Les eines i utilitats de Adobe Digital Editions són molt senzilles de utilitzar.
Adobe Digital Editions funciona també como una autèntica biblioteca en en teu ordinador al permetre't ordenar els teus eBooks de diferents maneres.