Zona de usuario
0libros
0,00 €
Búsqueda avanzada
Título:
ACTUAR, JUGAR, PENSAR. PUNTOS DE APOYO PARA LA PRÁCTICA PSICOMOTRIZ EDUCATIVA Y TERAPÉUTICA
Subtítulo:
Autor:
AUCOUTURIER, BARNARD
Editorial:
GRAÓ EDITORIAL
Año de edición:
2018
Materia
Pedagogía
ISBN:
978-84-9980-839-0
Páginas:
136
Encuadernación:
Rústica
19,50 € Sin stock. Disponible en 10 dias.

Sinopsis

En aquest llibre Bernard Aucouturier, especialista en psicomotricitat infantil i creador de la pràctica psicomotriu educativa i terapèutica que porta el seu nom (PPA), analitza la gènesi del joc espontani del nen com a mitjà d’expressió de la seva pròpia història relacional arcaica i com a mitjà de reassegurament enfront de les angoixes nascudes d’aquesta història dolorosa a vegades.
L’autor ha treballat durant trenta-cinc anys al Centre de Pràctica Psicomotriu de Tours (França) amb nens a l’escola infantil i l’escola maternal i fins i tot amb nens que presentaven trastorns greus del comportament.
En els diferents capítols del llibre es proposa una reflexió exhaustiva sobre el joc espontani del nen («L’angoixa, tensió de totes les esperances»), analitza també què passa amb el nen que no juga («L’angoixa, tensió de tots els perills») fins arribar al nen que pensa («Un camí, condicions per pensar»). En definitiva, s’aborda un desenvolupament psicològic del nen al cos, al joc, a l’acció i al plaer. Finalment, en el darrer capítol del llibre, l’autor concreta àmpliament la filosofia i els continguts de formació per als professionals que vulguin formar-se en la PPA.