Zona de usuario
0libros
0,00 €
Búsqueda avanzada
Título:
APRENDRE A CONVIURE, APRENDRE A TRANSFORMAR. DOSSIER GRAÓ
Subtítulo:
Autor:
DE VICENTE ABAD, JUAN (COORD.)
Editorial:
GRAÓ EDITORIAL
Año de edición:
2017
Materia
Pedagogía
ISBN:
978-84-9980-805-5
Páginas:
94
Encuadernación:
Rústica
14,00 € Sin stock. Disponible en 10 dias.

Sinopsis

La convivència d’un centre educatiu està construïda per totes i cadascuna de les peces que el componen. N’hi ha algunes que estan trencades i rebutjades, però totes són brillants i valuoses. Aquest dossier sobre convivència escolar també està construït amb la idea d’un mosaic divers i harmoniós. S’hi poden trobar tessel·les que aporten la visió de l’alumnat, del professorat, de les famílies, dels membres de l’àmbit universitari o de l’entorn municipal on es desenvolupa la convivència entre el jovent.
Blocs temàtics
La clau: triar tessel·les de colors brillants i duradors. La convivència ha de ser objecte d’aprenentatge a les escoles. Disposem d’una valuosa experiència acumulada i amb referents teòrics sòlids, sabem com s’educa en convivència i com es transformen les aules, els centres docents i l’entorn en llocs on cap tothom i on tothom desenvolupa les seves capacitats al màxim. Tenim els millors materials per començar a construir projectes nous de convivència a les nostres escoles i als nostres instituts.
La prevenció: protegir les superfícies realçant-ne la bellesa. Els centres que treballen millor la convivència inverteixen la major part dels seus esforços en la prevenció. Eduquen la seva comunitat docent en competències socioemocionals, creen estructures estables amb responsabilitats associades amb l’observació i la intervenció davant de qualsevol conflicte, promouen un ambient d’ajuda mútua i de relacions sanes entre nens i nenes, entre nois i noies, i inculquen la responsabilitat sobre l’entorn.
La intervenció. Reparar amb cura els trencaments i els desperfectes. Els conflictes són les grans oportunitats que ens ofereix la vida escolar per aprendre a relacionar-nos. Una visió positiva del conflicte ens pot ajudar a aconseguir que el fet d’abordar-lo constitueixi un aprenentatge bàsic per a la vida, atès que manejarem el diàleg com un instrument clau en els processos restauratius, acompanyarem les persones que pateixen, reeducarem les que provoquen patiment i disposarem del poder restauratiu de la comunitat