Zona de usuario
0libros
0,00 €
Búsqueda avanzada
Título:
CUINA DELS BOLETS DE LLAGOSTERA, LA
Subtítulo:
Autor:
JAIME FEMENIA, LAURA / BUÑUEL, MONTSE
Editorial:
GREGAL, EDITORIAL ( TERRACEL, S.C.P. )
Año de edición:
2017
Materia
Cocina de autor
ISBN:
978-84-17082-30-7
Encuadernación:
Rústica
Colección:
CULTURA POPULAR
19,00 € Disponibilidad inmediata

Sinopsis

L’autora va voler, inicialment, que aquest llibre fos testimoni de les receptes de cuina de la gent de
Llagostera. La idea principal era que les àvies del poble deixessin empremta de la seva saviesa culinària,
que sovint queda restringida a la família quan s’asseu a taula i gaudeix de l’àpat. Després els sabors i les
sensacions queden desats en el record i sovint ningú de la família no els reprodueix. Tothom treballa,
té pressa, no cuina, ja se sap.
Però, mentre el llibre anava agafant forma, s’anava ampliant la llista de cuiners. Primer van ser, com he
dit, les àvies, però després van venir els fills i els nets, que sabien receptes heretades. Aleshores, em
vaig preguntar per què no obria el llibre als professionals de la restauració, que també cuinen receptes
ancestrals i alguns, fins i tot, tenen reconeixement internacional. I ja, posats a fer, vaig accedir que hi col·
laboressin persones que, sense ser de Llagostera, hi mantenen una estreta relació, ja sigui per professió,
per vincles familiars, per veïnatge. Tanmateix, mai no he perdut de vista que les receptes recollides en
aquest llibre tenen com a ingredient principal els bolets que collim a Llagostera i els seus