Zona de usuario
0libros
0,00 €
Búsqueda avanzada
Título:
ESPIRITISME A CAPDEPERA (1868-1936), L'
Subtítulo:
Autor:
TERRASSA FLAQUER, JOSEP
Editorial:
DOCUMENTA BALEAR
Año de edición:
2017
Materia
Esoterismo
ISBN:
978-84-16163-89-2
Páginas:
250
Encuadernación:
Rústica
Colección:
MENJAVENTS
18,00 € Disponibilidad inmediata

Sinopsis

L'espiritisme és una doctrina basada en la creença de l'existència i de la manifestació dels esperits, que es poden comunicar amb els humans mitjançant un mèdium.
Partint d'aquesta creença, en la literatura i en la dura vida diària es va desenvolupar una moral amb un fort compromís humanitari: pau, solidaritat amb els desposseïts, justícia, honestedat i compassió pels febles. La defensa d'aquests valors els abocà a la lluita política, a reclamar la llibertat de culte, a promoure una relació igualitària entre homes i dones, a treballar per l'emancipació econòmica i la defensa de la societat civil.
Tradicionalment, l'espiritisme va expressar les ànsies de renovació espiritual d'un sector de les classes populars que unia revolució, espiritualitat i federalisme.
Aquesta obra completa l'estudi de la dissidència religiosa i política a Capdepera. L'espiritisme de Capdepera fou un moviment social sorprenent a les Illes Balears i únic a la part forana de Mallorca. Va sorgir amb una força que, juntament amb el metodisme, serví de referència per identificar el tarannà gabellí a l'illa.