Zona de usuario
0libros
0,00 €
Búsqueda avanzada
Título:
FIGUERES I FIGUES. HISTÒRIA I SIMBOLISME. RECEPTARI
Subtítulo:
Autor:
LLABRÉS TERRASSA, MARIA ESPERANÇA
Editorial:
DOCUMENTA BALEAR
Año de edición:
2017
Materia
Cocina de autor
ISBN:
978-84-17113-04-9
Páginas:
368
Encuadernación:
Rústica
Colección:
Sin colección
32,00 € Sin stock. Disponible en 10 dias.

Sinopsis

Des de l?alba de la civilització, l?estreta relació que els humans han tingut amb les figueres i les figues ha estat tan simbiòtica que arbre i fruita han deixat una forta empremta a l?Àsia sudoccidental, a la costa mediterrània i en altres regions del món.
A més de les consideracions botàniques que els lectors hi trobaran, aquesta obra és sobretot un recorregut històric que abasta des de l?origen del cultiu de la figuera fins a l?actualitat, i una font d?informació sobre la importància agrària, econòmica, cultural, mèdica i terapèutica, culinària i simbòlica que les distintes espècies del gènere Ficus -Ficus carica, Ficus religiosa i Ficus sycomorus- han tingut per a la humanitat.
Perquè les figues no solament han estat un aliment de subsistència per a la gent pobra en moments d?escassesa i en zones on el cultiu de cereal era difícil, sinó que en la majoria d?aquests pobles l?arbre i la fruita han transcendit des d?un àmbit purament sensorial o físic fins a un llenguatge universal simbòlic d?ideologies religioses, culturals o metafísiques.
Així, a les Balears, la figuera no solament és un dels arbres més carac­terístics del paisatge rural, sinó que la figa ha estat aliment bàsic de la pagesia d?antany i del bestiar oví, cabrú i, sobretot, porcí. El profund arrelament de les figueres i les figues s?hi manifesta, per exemple, en nombroses expressions lingüístiques.
La darrera part del llibre és una compilació de saboroses receptes personals amb la figa com a ingredient principal o com a acompanyament, en general d?elaboració senzilla, que en darrer terme pretenen donar valor a la utilització d?una fruita tan rellevant per a la supervivència del nostre poble, tan emblemàtica de la nostra cultura i de la nostra gastronomia i, al mateix temps, tan universal.