Zona de usuario
0libros
0,00 €
Búsqueda avanzada
Título:
JUJOL EN BARCELONA
Subtítulo:
Autor:
JUJOL GIBERT, JOSEP MARIA / ARXIU JUJOL
Editorial:
DRUDIS VIRGILI
Año de edición:
2017
Materia
Arquitectura
ISBN:
978-84-945677-4-2
Páginas:
182
Encuadernación:
Rústica
25,00 € Disponibilidad inmediata

Sinopsis

Aquest llibre pretén ser una mena de catàleg de tota l’obra de Josep Maria Jujol a la ciutat de Barcelona. I és remarcable aquest “tota” perquè Jujol no fou només un arquitecte. El seu art es desenvolupà majoritàriament en l’arquitectura, però excel·lí també com a dissenyador, decorador, pintor, dibuixant... L’arquitectura necessita de les arts aplicades i ornamentals; és a dir, elements que s’integrin i complementin l’edifici. Jujol elabora l’obra total, des de la construcció arquitectònica fins el toc final dels cortinatges, passant pels paviments, vidrieries, pintures, mobiliari i objectes decoratius. Jujol fou, doncs, tal com el defineix el seu fill, autor d’aquest llibre, un arquitecte-artista.
Tanmateix, Jujol treballa per guanyar-se la vida, i s’ha d’emmotllar als encàrrecs, que no provenen d’acomodats rics burgesos; però tot i així en totes les seves obres sempre intentà de posar-hi -ni que fos discretament- el seu segell personal: lluminositat, color, decoracions agosarades, arquitectura de futur.
Aquest Jujol en Barcelona, vol donar a conèixer aquest extraordinari arquitecte, sorprenent dissenyador, vistós pintor, espontani dibuixant, amb pinzellades biogràfiques lligades a la seva obra constructiva i decorativa que ajudaran el lector a fer-se una idea aproximada de la personalitat de l’arquitecte-artista tarragoní.