Zona de usuario
0libros
0,00 €
Búsqueda avanzada
Título:
MA DE SANTS, UNA. HISTORIES FANTASTIQUES D'AGATA, ANTONI, CRISTOFOL, JORDI, MEDIR I PERE
Subtítulo:
Autor:
MOYA, BIENVE
Editorial:
LA MAGRANA, EDICIONS DE ( GRUPO RBA )
Año de edición:
2011
Materia
Religión
ISBN:
978-84-8264-938-2
Páginas:
176
Encuadernación:
Rústica
Colección:
ORIGENS, ELS
19,00 € Sin stock. Disponible en 10 dias.

Sinopsis

Com és que sant Antoni d'Egipte -una terra més aviat calorosa- és un sant portador del fred? Sant Pere era un simple pescador o un revoltat contra els romans? Per què la història de sant Jordi i el drac es repeteix, amb altres protagonistes, en tantes cultures diferents? I, sobretot, quin paper té la favera de sant Medir?

Un passeig pel costat més popular, pintoresc, mitològic i discutible de sis sants ben coneguts a casa nostra. Del Patufet als gegants, de les Rondaies mallorquines a les processons de Corpus, passant per devocions locals i universals, Una mà de sants posa en relació un devessall d'històries i documents per obtenir un llibre amè i ple de bon humor. Després de llegir-lo, la imatge d'aquests sis sants no ens semblarà mai més la mateixa.

Bienve Moya (Vilanova i la Geltrú, 1944). Iniciador i exgerent de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya i membre del Consell del Projecte Alcover; promotor de Trapezi-Fira Internacional del Circ i, amb el Taller de Músics, del projecte Socatalà. Ha escrit guions per a la ràdio, entre els quals el del programa Imaginari, rondalles i llegendes catalanes de Catalunya Ràdio, pel qual obtingué el Premi Camera del Consell Audiovisual Mundial. Ha publicat La Festa a Catalunya (1995); Llegendes Urbanes i narracions suburbials (1999); Llegendes del Penedès i les valls del Garraf (2005); Flordesaüc, Camins d'al-Andalus (2006); Balab Balansiyya (2009), i Pont Blau, entre d'altres. El 2005 fou cofundador del col·lectiu Els altres andalusos. L'any 2009 rebé el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Cultura popular.

Otros libros del autor

CADA DIA ÉS FESTA
Titulo del libro
CADA DIA ÉS FESTA
MOYA, BIENVE

14,00 €

FLORDESAUC CAMINS D'AL-ANDALUS
Titulo del libro
FLORDESAUC CAMINS D'AL-ANDALUS
MOYA, BIENVE

14,00 €

SUBURBALIES (PROSPER I MAXIM)
Titulo del libro
SUBURBALIES (PROSPER I MAXIM)
MOYA, BIENVE

15,00 €