Zona de usuario
0libros
0,00 €
Búsqueda avanzada
Título:
MÓN DE L'HOME, EL. O LA NOSTRA CULTURA ANDROCÈNTRICA
Subtítulo:
Autor:
PERKINS GILMAN, CHARLOTTE
Editorial:
GREGAL, EDITORIAL ( TERRACEL, S.C.P. )
Año de edición:
2017
Materia
Sociología
ISBN:
978-84-17082-14-7
Páginas:
184
Encuadernación:
Rústica
16,00 € Disponibilidad inmediata

Sinopsis

En aquest assaig sociològic, publicat el 1911, Charlotte P. Gilman, a partir de les idees de Lester F. Ward, construeix la seva crítica a la cultura androcèntrica. Segons l'autora, l'androcentrisme ha alterat els rols vertaders de dones i homes i aquest fet ha perjudicat i alentit el desenvolupament correcte de la humanitat. Així, la dominació masculina i la submissió de la dona, propagades per una cultura centrada en la masculinitat, han perjudicat dones, homes i infants.
En cada capítol d'aquest llibre, Gilman analitza un aspecte social diferent com ara l'educació, l'economia, la religió, la justícia, els esports o la literatura. S'hi estudien els canvis que han provocat els efectes de l'excessiva influència masculina en cadascun d'aquests àmbits i com aquests han allunyat homes i dones de les seves funcions veritables.
El llibre que teniu a les mans és un clar manifest per a la igualtat i una denúncia al greuge que ha causat una cultura que privilegia un sexe i en discrimina l'altre. Tanmateix, és alhora un vot de confiança en la humanitat a fi que construeixi una societat més justa; però, per a això, cal una feminitat més lliure.
Una obra pionera del feminisme, publicada el 1911. L’autora hi denuncia
les arrels del masclisme i hi defensa una feminitat lliure.