Zona de usuario
0libros
0,00 €
Búsqueda avanzada
Título:
ORÍGENS DE L'INDEPENDENTISME CATALÀ A CUBA, ELS. EL CATALUNYA. GROP NACIONALISTA RADICAL DE SANTIAGO (1907-1932)
Subtítulo:
Autor:
RUBIRALTA I CASAS, FERMÍ
Editorial:
EDICIONS DEL 1979
Año de edición:
2017
Materia
Historia de Cataluña
ISBN:
978-84-943589-9-9
Páginas:
226
Encuadernación:
Rústica
14,00 € Sin stock. Disponible en 10 dias.

Sinopsis

Quan ens acostem als antecedents de l’esclat sobiranista que avui dia ocupa un lloc central dins l’agenda política del nostre país, resulta fins a cert punt sorprenent constatar com una de les primeres i, sens dubte, més clares reivindicacions històriques favorables a la independència de Catalunya sorgí a l’ílla de Cuba.

Ens referim concretament a les expressions explícites recollides entre l’octubre del 1906 i l’abril del 1907 a las pàgines de la publicació de Santiago Fora grillons! i, només uns mesos més tard, el setembre del mateix any 1907, a l’article primer dels estatuts fundacionals del Catalunya. Grop Nacionalista Radical d’aquesta mateixa ciutat oriental de l’illa, on s’afirmava taxativament que “el preferente objeto y finalidad de esta entidad es, y ha de ser, trabajar con ahínco para obtener la absoluta Independencia de Catalunya”.

L’historiador Fermí Rubiralta analitza els antecedents, circumstàncies de la fundació i la trajectòria del Catalunya. Grop Nacionalista Radical fins a l’any 1932, quan el pas del temps doni una mínima maduresa al sempre poc consistent separatisme y amb la constitució de la Generalitat republicana es produeixi una breu però important modificació del panorama polític català.