Zona de usuario
0libros
0,00 €
Búsqueda avanzada
Título:
REVOLUCIÓ I AMORIA, LA
Subtítulo:
Autor:
LLUNAS I PUJALS, JOSEP
Editorial:
EMBOSCALL, L' EDITORIAL
Año de edición:
2017
Materia
Poesía catalana
ISBN:
978-84-16304-44-8
Páginas:
86
Encuadernación:
Rústica
Colección:
MENES
9,00 € Sin stock. Disponible en 10 dias.

Sinopsis

És un autèntic esdeveniment que tornem a tenir aquestes obres publicades en paper, ja que la «La Revolució» és la peça poètica més destacada de Josep Llunas, publicada en volum el 1886, i «Amoria» és el primer conte utòpic escrit en català, del mateix autor, publicat a l’Almanach de La Tramontana el 1896.

Escrit per Josep Llunas el 1886, el poema «La Revolució» situa els fets de la Comuna de París a Barcelona; de fet és l’única obra d’un poeta català dedicada a tractar aquest tema. Consisteix en un llarg poema èpic en tres cants, un prefaci i una conclusió. Inclou algunes parts plenament ideològiques, sobretot la conclusió, però també d’altres més narratives, quadres de costums en vers, descripcions de batalles, converses entre els veïns revolucionaris, escenes de patiment i de lluita; i, sobretot, una constant caracterització positiva del coratge del poble davant l’opressió.

Per la seva banda, «Amoria» és la primera obra en català que podem incloure en el gènere de la literatura utòpica, germen de la ciència-ficció. Llunas la va publicar en català el 1896 a l’Almanach de La Tramontana, i el 1902 Anselmo Lorenzo va traduir i el relat per publicar-lo, apropiant-se’l, a La Revista Blanca. «Amoria» explica la història d’un grup de «pobladors civilitzats» que són enviats a colonitzar «una important illa de la Polinèsia». El vaixell on viatgen pateix una tempesta i els que aconsegueixen sobreviure funden un nou país anomenat Amoria, on els principis de la Internacional ordenen la vida de les persones.