Zona de usuario
0libros
0,00 €
Búsqueda avanzada
Título:
ANNA, SOROR...
Subtítulo:
Autor:
YOURCENAR, MARGUERITE
Editorial:
GREGAL, EDITORIAL ( TERRACEL, S.C.P. )
Año de edición:
2018
Materia
Literatura francesa
ISBN:
978-84-17082-98-7
Páginas:
94
Encuadernación:
Rústica
Colección:
NOVEL·LA
13,50 € Disponibilidad inmediata

Sinopsis

Anna, soror... tracta d'un tabú social, el desig entre germans que no pot ser satisfet. Fou escrit el 1925, però no va sortir publicat fins al 1933, tot i que la seva versió definitiva és del 1981. El retrat de Valentine, la mare dels dos germans, s'assembla, i molt, a la personalitat de Jeanne de Vietinghoff: una dona molt creient, indulgent, afectuosa i intel·ligent.
Aquest llibre és, potser, l'únic relat de Yourcenar que no parteix de fonts biogràfiques. Els estudiosos de l'escriptora belga sabem que, en la major part de les seves obres i sota l'estratègia literària de la disfressa, els protagonistes solen ser ella mateixa i la constel·lació d'éssers que estimava: el seu pare; Jeanne de Vietinghoff; André Fraigneau, el seu gran amor no correspost...
Yourcenar va ordir una teranyina literària que ens porta des d'Alexis (nom del fill petit de Jeanne) fins a la Marcella de La moneda del somni (la mateixa Marguerite), passant per Sophie i Éric von Lhomond (ella i Fraigneau) i pels protagonistes dels diferents relats de Focs.

Una narració breu plena d'evocacions a la ciutat del Vesubi i de moments de notable intensitat.