AGITADORS DE CONSCIÈNCIES

AGITADORS DE CONSCIÈNCIES

AGITADORES DE CONCIENCIAS

GIMÉNEZ GRACIA, JAVIER

25,00 €
IVA inclòs
Editorial:
UNIVERSITAT DE LLEIDA
Any d'edició:
2022
ISBN:
978-84-9144-362-9
Pàgines:
202
Enquadernació:
Rústica

Disponibilitat:

 • La Llar - Sant AntoniDisponibilitat immediata
 • La Llar- Passeig de la Plaça MajorSense estoc, consultar termini entrega

Teresa Pàmies anomenava agitadors de consciències a les i els mestres de la República que van fer de les terres de Lleida un cau de renovació pedagògica.
Un relat a mig camí de la memòria i la ficció que mostra les experiències personals i professionals d'uns docents, el Martí i la Maria, convençuts que l'educació i la cultura eren fonamentals per l'avenç social.
La novel·la mostra el que va suposar l'adveniment de la República, el grup Batec, l'Escola Activa i les Tècniques Freinet, la Federació dels Treballadors de l'Ensenyament (FETE), les Missions Pedagògiques, la guerra, les Milícies de la Cultura, les Brigades Internacionals, la vida als camps de concentració, l'exili, el retorn a la Lleida de la postguerra i la repressió; fins arribar a un temps carregat de dubtes, esperances i contradiccions: el de la transició a la democràcia.
La segona part, “recuperem-los de l'oblit”, és un glossari de diversos d'aquells agitadors de consciències sobre els quals l'urc feixista decretà el silenci.
La recerca bibliogràfica, les xarxes socials, la visita als arxius -el de la UdL, entre ells – i les fonts particulars, orals i escrites, han fet possible aquest relat.

Articles relacionats

 • AL LADO DE DON JUAN
  ALFONSO USSIA
  Properament. Reservi el seu exemplar

  19,50 €

 • BAILARINA DE AUSCHWITZ, LA
  EGER, EDITH
  Eger tenía dieciséis años cuando los nazis invadieron su pueblo de Hungría y se la llevaron con el resto de su familia a Auschwitz. Al pisar el campo, sus padres fueron enviados a la cámara de gas y ella permaneció junto a su hermana, pendiente de una muerte segura. Pero bailar El Danubio azul para Mengele salvó su vida, y a partir de entonces empezó una nueva lucha por la supe...
  Disponibilitat immediata

  19,90 €

 • FALSIFICADOR, EL
  AULÈSTIA BACH, OSWALD / CASABLANCA PUJOL, NEUS
  Seductor, pícaro y provocador, filósofo, cuentista y pintor, Oswald Aulèstia, considerado el mayor falsificador de arte del mundo, relata en este libro su vida de novela. Una historia en parte convertida en documental que se estrenó en la gran pantalla, y que sorprenderá a los lectores por su personalidad irrepetible y su franqueza.Ni aburre ni se aburre. Una existencia dibujad...
  Disponibilitat immediata

  21,90 €

 • DONES BORJA, LES
  ZARAGOZA GÓMEZ, VERÒNICA
  Disponibilitat immediata

  20,00 €

 • MALETA DE MI MADRE, LA
  MARTÍNEZ-MÉDALE, CHRISTINE
  Disponibilitat immediata

  20,00 €

 • PESSOA, EL HOMBRE DE LOS SUEÑOS
  MOYA, MANUEL
  Manuel Moya, traductor de Pessoa y estudioso del personaje, nos presenta en esta biografía una visión que se aleja de muchos de los clichés que han rodeado la figura del poeta portugués. Moya intenta dar una interpretación cabal de la desasosegante peripecia vital e intelectual de este escritor singular que intentó pasar de puntillas por una vida muchísimo más rica y extraordin...
  Disponibilitat immediata

  29,00 €