ALIMENTACIÓ I NUTRICIÓ A CATALUNYA

ALIMENTACIÓ I NUTRICIÓ A CATALUNYA

INDUSTRIALS, PRODUCTORS I CIENTÍFICS

MARINÉ I FONT, ABEL

34,00 €
IVA inclòs
Editorial:
INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS - IEC
Any d'edició:
2019
Matèria
Dietètica i nutrició
ISBN:
978-84-9965-459-1
Pàgines:
253
Enquadernació:
Rústica
34,00 €
IVA inclòs

La producció i el consum d'aliments, i la relació que tenen amb la salut, són importants des del punt de vista econòmic i social. Conscients que al nostre país la indústria alimentària, i també el sector primari (agricultura, ramaderia i pesca), han estat i són un gran motor econòmic i d'innovació, i que diversos científics han destacat en les ciències de l'estudi de la nutrició, i en són referents mundials, el Centre Català de la Nutrició i l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, vinculats a l'Institut d'Estudis Catalans, van considerar necessària la publicació d'un llibre que deixés constància d'una bona part d'aquest llegat que ens identifica. L'obra està dividida en dues parts ben diferenciades. En la primera part s'explica la història de famílies o nissagues, personatges o empreses que amb la seva emprenedoria i visió de futur varen ser clau en el desenvolupament de l'agroalimentació a Catalunya. A través d'alguns exemples ben significatius, el llibre parla de quins han estat els condicionants del desenvolupament d'algunes indústries alimentàries, creadores de marques que han destacat per la seva internacionalització, la capacitat de lideratge o la innovació. En la segona part es ret homenatge a diferents científics o personatges històrics de casa nostra que han estat capdavanters en l'evolució de les ciències de l'alimentació i la nutrició, tant en aspectes bàsics com aplicats, i que han deixat petjada en el nostre país i també en l'àmbit internacional.

Articles relacionats

  • VEGETARIANOS CON MÁS CIENCIA
    MARTÍNEZ, LUCÍA
    "Son muchas las preguntas que suscita la alimentación vegana: ¿Qué razones hay para seguirla? ¿Es sana? ¿Me faltarán nutrientes? ¿Qué es la vitamina B12? ¿Debo tomar suplementos? ¿Puedo serlo si estoy embarazada? ¿Es una alimentación apropiada para niños? ¿Es posible adaptarse a una dieta 100?% vegetal tanto dentro como fuera de casa? ...
    Disponibilitat immediata

    19,95 €

  • COMER PARA NO ENVEJECER
    GREGER, MICHAEL
    "Todos queremos mantenernos sanos a medida que nos hacemos mayores pero, con tantas afirmaciones diferentes puede ser difícil saber cuál es el mejor consejo a seguir. En Comer para no envejecer, el mundialmente reconocido doctor Michael Greger analiza las mejores investigaciones sobre el envejecimiento para ofrecernos una guía completa y óptima para alargar la vida y ralentizar...
    Disponibilitat immediata

    32,00 €

  • CAMBIA TU DIETA, CUIDA TU MENTE
    EDE, GEORGIA
    En este libro, tan provocador como revelador, la doctora Georgia Ede explica por qué casi todo lo que hasta ahora se nos ha dicho sobre las dietas que son saludables para el cerebro es incorrecto.Ede sostiene, a través de evidencia científica, que los superalimentos y dietas en las que prevalecen los vegetales y los cereales integrales con poca presencia de carne no son saludab...
    Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • 170 ALIMENTOS MÁS SALUDABLES, LOS
    DELECROIX, JEAN-MARIE
    Tienes en tus manos uno de los libros más completos sobre la alimentación, en el que encontrarás toda la información que necesitas sobre los beneficios de los alimentos que mejor te van a cuidar. "Los 170 alimentos más saludables" incluye información para: · Prevenir enfermedades. · Cargarte de energía. · Reforzar tu sistema inmunológico. · Mantenerte en tu peso ideal. Más allá...
    Disponibilitat immediata

    22,95 €

  • FALSOS MITOS DE LA ALIMENTACION, LOS
    HERRERO, MIGUEL
    ¿Sabemos por qué los tomates saben poco? ¿Qué hay de verdad en toda la información que nos llega sobre el aceite de palma? ¿La nueva moda de no comer gluten incluso no siendo celiaco está justificada? ¿Y por qué las dietas detox no son tan milagrosas? Hoy en día, la mayoría de personas no se tienen que preocupar por no tener qué comer, sino por no comer en exceso. El aumento en...
    Disponibilitat immediata

    13,00 €

  • TERAPIA GERSON, LA (7 EDICION)
    GERSON, CHARLOTTE / WALKER, MORTON
    El programa nutricional definitivo para salvar vidas La terapia Gerson«, que es una de las primeras terapias alternativas contra el cáncer, ha tratado con éxito a miles de pacientes a lo largo de más de 60 años, demostrando que no existen las enfermedades «incurables». La terapeuta de medicinas alternativas Charlotte Gerson y el periodista médico Morton Walker revelan datos ext...
    Disponibilitat immediata

    25,00 €

Altres llibres de l'autor

  • DIETES
    MARINÉ I FONT, ABEL
    A la nostra societat actual en què molts, encara que no tots, poden decidir què, quan i quant mengen, la demanda d'informació sobre aliments i dietes és creixent, i no sempre està guiada per la racionalitat i els criteris científics, sinó per percepcions emocionals, influïdes per modes i mites al voltant de l'alimentació. És evident que els resultats de la investigació científi...
    Sense estoc, consultar termini entrega

    18,00 €