BODEGONS AMB AMPOLLA DE VI

BODEGONS AMB AMPOLLA DE VI

PUIG I VAYREDA, EDUARD

12,00 €
IVA incluido
Editorial:
VIBOP EDICIONS
Año de edición:
2020
Materia
Vinos
ISBN:
978-84-120309-3-8
Páginas:
68
Encuadernación:
Rústica
Colección:
ENVINATS
12,00 €
IVA incluido

Aquesta plaquette conté tres conferències que l’enòleg Eduard Puig i Vayreda
(Figueres, 1942-2018) va impartir a la dècada dels anys 1980. La primera, Dues
visions de l’Empordà: un vi honest, una cuina directa, pronunciada el 1984 al Celler
Català de Barcelona, en l’acte de cloenda del I Concurs de Tastavins d’afeccionats.
La segona, Els vins de postres catalans, conferència del 1983 feta a la llibreria Look
de Barcelona, en ocasió de la III Mostra dels Vins de Catalunya. I la tercera, Cuina i
vi en la nostra tradició cultural, pronunciada el 1987 al Col·legi Oficial de Metges de
Girona.
Són conferències adreçades a un públic divers i sovint neòfit en el camp del vi i la
cuina. Però el saber de Puig i Vayreda, ple de curiositats i amarat d’hedonisme, ens
porta a gaudir d’un món de sentits, que també és expressió artística i per això
transcendeix les modes. L’autor ens porta per camins que vinculen les arts de la
cuina i el vi amb la història política, la història de l’art i també l’artesania i els
costums. La tradició.
El 1990, Eduard Puig i Vayreda va aplegar aquestes conferències en l’opuscle Tres
bodegons amb ampolla de vi, destinat als membres de la Confraria de la Bóta de
Sant Ferriol de l’Empordà. La peça també contenia un pròleg del gastrònom Xavier
Domingo, que mantenim. Hi hem afegit un nou pròleg del sommelier Josep Roca
Fontané i un epíleg escrit per Puig i Vayreda per al llibre El jardí de Dionís, que
havia quedat inèdit.
Aquesta "plaquette" conté tres conferències que l'enòleg Eduard Puig i Vayreda (Figueres, 1942-2018) va impartir a la dècada dels anys 1980. Són conferències adreçades a un públic divers i sovint neòfit en el camp del vi i la cuina. Però el saber de Puig i Vayreda, ple de curiositats i amarat d'hedonisme, ens porta a gaudir d'un món de sentits, que també és expressió artística i per això transcendeix les modes.

Artículos relacionados

  • REI DEL NAS VERMELL, EL
    JOVER, LLUÏSA
    Disponibilidad inmediata

    13,00 €

  • VIÑADORES
    MUCHADA, ALEJANDRO
    De una manera muy sencilla y accesible a todos los públicos nos relata los pequeños secretos de la elaboración del vino llevada a cabo por quien trabaja su propio viñedo. La raíz se encuentra en el viñador de la vieja escuela, de quien el vigneron toma los saberes ancestrales, los conocimientos técnicos y el respeto por los ritmos de la naturaleza. ...
    Disponibilidad inmediata

    22,95 €

  • VINOS
    ELBULLIFUNDATION
    El volumen VII del Sapiens del Vino trata el origen y la evolución del vino. Exploramos cinco amplios aspectos: la vid, el vino, el mercado, el servicio y la experiencia. Es un viaje que nos lleva, copa en mano, desde las civilizaciones más a ntiguas hasta nuestros días, donde exploramos significados religiosos, mitológicos, hedonistas, medicinales, artísticos y relacionados co...
    Disponibilidad inmediata

    67,00 €

  • UN VIAJE POR EL MUNDO DEL VINO
    CANNAN, CHRISTOPHER
    Disponibilidad inmediata

    20,00 €

  • VIVIR EL VINO. LA GUÍA
    EDICIONES VIVIR EL VINO
    Disponibilidad inmediata

    16,00 €

  • VIURE EL MÓN DEL VI
    BASTART, JORDI
    GUIA AMB MAPES I FOTOGRAFIES A TOT COLOR, QUE RECULL UNA GRAN DIVERSITAT D'ACTIVITATS I PROPOSTES DE CADA DENOMINACIÓ D'ORIGEN DE CATALUNYA. El món del vi és complex i divertit a la vegada. Cada cop hi ha més gent que desitja endinsar-se i viure les experiències que es proposen des de cadascuna de les denominacions d'origen i des d'alguns cellers. En aquest llibre hi trobareu ...
    Disponibilidad inmediata

    19,90 €