BARRIGA, XAVIER / CALLEJO, MARIA JESUS
Xavier Barriga i MarÃa Jesús Callejo ens expliquen en aquest llibre tot el que s'ha de saber avui en dia sobre l'elaboració i el consum del pa.El pa és un aliment bà sic de la nostra dieta, malgrat que en els darrers decennis se n'ha disminuït el consum de manera injustificada. En aquest llibre es fa un recorregut complet pel món del pa i els cereals alhora que se'n reivindica el contingut nutricional.A Pa i salut. Dels grans ancestrals al pa d'avui s'hi explica com han canviat els hà bits d'alimentació a Espanya pel que fa al pa, quina quantitat de pa haurÃem de consumir en funció de l'edat i el sexe, es desvetlla en què consisteixen les intolerà ncies al blat, especialment la celiaquia. A més, s'hi revisen els diferents tipus de cereals, des dels blats ancestrals, com l'espelta o el kamut®, fins als anomenats pseudocereals, com la quinoa. Es desglossa com es diferencien quant al valor nutricional i quins són aptes per als celÃacs. Tot plegat il·lustrat amb receptes bonÃssimes per fer pa a casa.Perquè aquest llibre promou, sobretot, el consum d'un pa sa i saborós, un pa de qualitat.