CUINA DE FORMENTERA

CUINA DE FORMENTERA

PORTES RIBES, ARTUR

35,00 €
IVA inclòs
Editorial:
GALL EDITOR, S.L. EL / GRUP EXCURSIONISTA MALLORCA
Any d'edició:
2018
Matèria
Cuina d'autor
ISBN:
978-84-16416-33-2
Pàgines:
211
Enquadernació:
Otros
35,00 €
IVA inclòs

En el moment en què decidírem titular aquest llibre La cuina de Formentera, apostàrem decididament per una obra panoràmica, on havia de trobar un lloc tot el relacionat amb la cultura gastronòmica d'una illa on coexisteixen formes molt diferents d'entendre la cuina. L'accelerat canvi sofert per la cultura local en els darrers cinquanta anys explica que coexisteixin formes molt diferents d'entendre l'alimentació; algunes en voga i d'altres en decadència. En els àmbits familiars tenen encara vigència les velles receptes i els atàvics procediments culinaris. En la restauració comercial, en canvi, alguns plats de sempre han cobrat un nou impuls a l'ombra de l'economia turística. Entremig d'aquests dos extrems, la cultura del menjar a Formentera presenta moltes cares, i es fan necessàries diferents òptiques per presentar-la al públic. Aquest és un dels aspectes d'aquest llibre que

no passarà desapercebut al lector.

No es pot parlar de la mateixa manera del pa que del peix, per exemple. La mil·lenària cultura material associada al conreu i al consum dels cereals forma part avui dels museus etnològics i en sobreviuen solament unes poques traces, que es difuminen en la memòria al mateix ritme que el salobre i la vegetació s'ensenyoreix dels forns i dels molins tradicionals. En el capítol dedicat a les coques i als productes del forn, el lector podrà percebre-hi un aire costumista més propi de la crònica etnogràfica que d'una guia culinària. En canvi, en d'altres capítols, com els dedicats al peix o a l'arròs, s'accentua el caràcter pràctic dels nostres textos; s'hi parla de plats de la cuina formenterera que no tan sols sobreviuen, sinó que en alguns casos constitueixen veritables emblemes en la projecció exterior de la nostra cuina tradicional.

Articles relacionats

  • CUINA MES EXQUISIDA DE LA COSTA BRAVA, LA
    FABREGA, JAUME
    Sense estoc, consultar termini entrega

    16,00 €

  • BEBIDAS VEGETALES
    BLASCO GIMENO, MERCEDES
    Descubre el mundo inagotable de sabores de las leches vegetales y sus beneficios.Las bebidas vegetales son las nuevas estrellas de la nutrición contemporánea: cada vez más personas las incorporan a su dieta porque son energéticas y nutritivas, además de muy gustosas y digestivas.Con este libro conocerás las propiedades nutricionales de las distintas leches vegetales y sus benef...
    Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • COCINA JAPONESA, LA
    SHIMBO, HIROKO
    EL LIBRO DE REFERENCIA DE LA auténtica GASTRONOMÍA NIPONA Descubre el mundo de la cocina japonesa, fresca, natural y saludable, a través de esta guía dirigida al cocinero occidental. En esta obra encontrarás: • Descripciones detalladas de los ingredientes japoneses y cómo seleccionarlos. • Explicaciones de las técnicas culinarias. • Más de 250 recetas con útiles ilustraciones. ...
    Disponibilitat immediata

    25,00 €

  • CREMO!
    NICOLAU, MARIA
    CREMO! La nova revolució de Maria Nicolau. Columna publica Cremo!, el nou llibre de Maria Nicolau. Reflexionsgastronòmiques de la cuinera més revolucionària dels últims anys.El fenomen que ha revolucionat la gastronomia torna amb un llibre captivador i molt personal. Una memoir culinària imbatible. «Cremo!» és el crit d'alerta que s'etziba a les cuines professionals quan es car...
    Disponibilitat immediata

    23,90 €

  • CUINES
    RIBAS, MARC / CARAMES, GESSAMI / PARIS, ARNAU
    Marc Ribes i tot lÆequip del Cuines ens presenten un llibre pràctic i original per treure el màxim profit de les nostres cuines. Un recorregut que comença al mercat o a les botigues, segueix en la forma com organitzem i desem els productes i culmina amb totes les elaboracions que ens proposa aquest manual. El llibre oficial del programa combina divulgació i pràctica, remarcant ...
    Disponibilitat immediata

    24,95 €

  • TODO SOBRE LAS TARTAS Y PASTELES
    TOSI, CHRISTINA
    El gran libro de pastelería de la reconodísima chef y repostera neoyorkina, la responsable de postres de Momofuku de David Chang.Descubre el universo definitivo de los mejores pasteles de plátano, chocolate o mantequilla de cacahuete. Esos que se preparan lentamente, pasteles con múltiples capas con sabor a lima y las tartas de cumpleaños más espectaculares de todos los tiempos...
    Disponibilitat immediata

    29,95 €