CUINA DE FORMENTERA

CUINA DE FORMENTERA

PORTES RIBES, ARTUR

35,00 €
IVA incluido
Editorial:
GALL EDITOR, S.L. EL / GRUP EXCURSIONISTA MALLORCA
Año de edición:
2018
Materia
Cocina de autor
ISBN:
978-84-16416-33-2
Páginas:
211
Encuadernación:
Otros
35,00 €
IVA incluido

En el moment en què decidírem titular aquest llibre La cuina de Formentera, apostàrem decididament per una obra panoràmica, on havia de trobar un lloc tot el relacionat amb la cultura gastronòmica d'una illa on coexisteixen formes molt diferents d'entendre la cuina. L'accelerat canvi sofert per la cultura local en els darrers cinquanta anys explica que coexisteixin formes molt diferents d'entendre l'alimentació; algunes en voga i d'altres en decadència. En els àmbits familiars tenen encara vigència les velles receptes i els atàvics procediments culinaris. En la restauració comercial, en canvi, alguns plats de sempre han cobrat un nou impuls a l'ombra de l'economia turística. Entremig d'aquests dos extrems, la cultura del menjar a Formentera presenta moltes cares, i es fan necessàries diferents òptiques per presentar-la al públic. Aquest és un dels aspectes d'aquest llibre que

no passarà desapercebut al lector.

No es pot parlar de la mateixa manera del pa que del peix, per exemple. La mil·lenària cultura material associada al conreu i al consum dels cereals forma part avui dels museus etnològics i en sobreviuen solament unes poques traces, que es difuminen en la memòria al mateix ritme que el salobre i la vegetació s'ensenyoreix dels forns i dels molins tradicionals. En el capítol dedicat a les coques i als productes del forn, el lector podrà percebre-hi un aire costumista més propi de la crònica etnogràfica que d'una guia culinària. En canvi, en d'altres capítols, com els dedicats al peix o a l'arròs, s'accentua el caràcter pràctic dels nostres textos; s'hi parla de plats de la cuina formenterera que no tan sols sobreviuen, sinó que en alguns casos constitueixen veritables emblemes en la projecció exterior de la nostra cuina tradicional.

Artículos relacionados

  • CUINA MES EXQUISIDA DE LA COSTA BRAVA, LA
    FABREGA, JAUME
    Sin stock - Consultar plazo de entrega

    16,00 €

  • COCINA COMO UNA ABUELA
    SOLDEVILLA (@CHEFENIALS), CARLA
    Tanto si buscas sorprender a tus amigos en una cena, como lucirte delante de tu familia o simplemente perder el miedo a cruzar el umbral de la puerta de la cocina, este libro te inspirará a crear platos sencillos y deliciosos, y a honrar la cocina de nuestras abuelas. ...
    Disponibilidad inmediata

    20,95 €

  • EMBOTITS
    SANGLAS, DAVID
    "Aquest receptari és un viatge per la història dels embotits de la nostra terra, els oblidats i els de sempre, i un recorregut que ens farà descobrir la infinitat d'usos que podem donar-los a la cuina, més enllà de gaudir-los amb una bona llesca de pa amb tomàquet. A través de receptes pràctiques, aprendrem com preparar a casa i des de zero els nostres embotits preferits, com c...
    Disponibilidad inmediata

    22,90 €

  • LIBRO DE COCINA DE EL BRASAS, EL
    WILSON, CHRISTOPHER
    «Recuerdo la primera vez que coseché un tomate cherri en el huerto de un amigo. El olor intenso y aquella explosión de sabor me concienciaron al momento de lo singular e increíble que es cualquier ingrediente en su punto óptimo. Tuve claro que fuera cual fuera la receta o preparación con esos tomates sería memorable. Ahí arrancó mi idilio con el mundo vegetal. Muchas personas t...
    Disponibilidad inmediata

    22,90 €

  • PICADAS
    PARELLADA, RAMON
    La picada, el secreto invisible de la cocina catalana, es fruto de la imaginación y de la creatividad, un recurso sabio para transformar los platos de cada día en auténticos menús festivos. Una hoja de laurel, una cabeza de ajos, un par de almendras o un trozo de pan seco son ingredientes que desbordan poesía y que con su franciscana humildad rectifican sabores y abren las puer...
    Disponibilidad inmediata

    21,90 €

  • HELADOS
    LÓPEZ MONTERO, PAULA
    Un paseo por el campo en el que encontrar ricos e inesperados sabores para los helados. En otoño, piñones y moras; en invierno, almendras y cabello de ángel; en primavera, violetas, cerezas, fresas y albaricoques; y en verano, plátano, algarroba y lima. Helados es un paseo por la naturaleza con los ojos bien abiertos. Es también una visita a los hogares de los pastores y los ag...
    Disponibilidad inmediata

    21,90 €